Contacte:
Apartat de correus, 114
08349 Cabrera de Mar
Tel. 672 673 760
correu@galerada.cat

  

publicacions

publicacions

traduccions

serveis editorials


Distribuïdora:
NUS DE LLIBRES

PVP 16,50 €
ISBN: 978-84-96786-80-6
296 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 21 × 13,5 cm
Primera edició: febrer 2018

La vida dins els ulls
Carles Cortés

La vida dins els ulls és un relat d’ambientació històrica sobre el poble jueu. Com afirma el mateix autor: “Amb un estil senzill i directe, he intentat construir una història doble amb dos personatges masculins que cerquen el perquè de la seua existència. He treballat en aquesta novel·la des del 2011, sense pressa però sense pausa, en un relat que potser és el més ambiciós que mai he tingut com a escriptor.” La novel·la esdevé un trencaclosques on cada peça quadra per construir un projecte vital i personal en una de les novel·les més íntimes i personals de l’autor. Galerada que ja havia reeditat la novel·la de Cortés Els silencis de Maria.

De ben petit, Nathan travà amistat amb el veí del pis de dalt, Samuel van der Sloot, un holandès amb un passat enigmàtic, un fugitiu de l’holocaust nazi. En morir Samuel, Nathan troba El quadern blau, la transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, de Constantinoble fins a Eivissa. A mesura que avança la lectura d’aquest document, Nathan ens explica la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, del seu veí Samuel i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. És així com la persecució del poble jueu, en dos moments de la història que semblen confluir, fa que Nathan descobreixi l’enigma de la seva pròpia existència.

Quantitat:


PVP 15,00 €
ISBN: 978-84-96786-69-1
172 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 21 × 13,5 cm
Primera edició: novembre 2014

Ball de bastons
Edgar Illas

Ball de bastons narra la història d’un noi, fill de pare americà i mare catalana (de la comarca de la Garrotxa), que passa una temporada a Sant Privat d’en Bas. Allí es fa amic del carnisser del poble, però també viu una aventura tòrrida amb la seva dona, a qui fa classes particulars d’anglès. La situació és, com a mínim, arriscada: entre el diccionari d’anglès i el trinxant.
Segons l’autor: «L’interès de la novel·la potser rau en les converses amb el carnisser, en les escenes d’un sexe 100 % garrotxí però que alhora ja està plenament globalitzat i en algunes divagacions. L’obra vol retratar el nou món rural o rerepaís construït a partir de les indústries del turisme, el paisatge i, sobretot, la carn de porc. Si bé l’obra mostra un país devastat per la suburbanització i el capitalisme financer, també vol mantenir oberta la possibilitat d’una força tel·lúrica que arrela la gent a la terra. La novel·la continua una línia d'investigació iniciada per La punyalada de Marià Vayreda i descriu les tensions entre el que és global i el que és local, entre l’idil·li aparent i la violència latent, entre la Garrotxa, terra d'acolliment turístic i el caràcter esquerp natural i inicial dels garrotxins.»

Crítica
www.elgarrotxi.cat - Can Trinxeria s’emplena per acollir la presentació del llibre “Ball de bastons” d’Edgar Illas


Núvol - 11/01/2015 - El ball de bastons d’Edgar Illas


Quantitat:


PVP 14,00 €
ISBN: 978-84-96786-60-8
246 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 21 × 13,5 cm
Primera edició: abril 2014

Els silencis de Maria
Carles Cortés

Els silencis de Maria va aparèixer per primera vegada l’any 2008 a València (Edicions Brosquil) i ha tingut molta difusió com a lectura per instituts d’ensenyament secundari del País Valencià i de les Illes Balears. Aquesta edició està completament exhaurida. Ara es publica a Galerada completament revisada i sense els errors de la primera edició, a petició d’alguns instituts de València i de Palma. El llibre anirà acompanyat d’una guia didàctica.
Trama: L’Hèctor és tancat al presidi de Fontcalent (a prop d’Alacant) per l’assassinat de la seva dona. La Laura és una jove misteriosa que el visita cada dimecres. En principi, sembla que el vulgui fer adonar de la gravetat d’aquest acte de violència domèstica i assistir-lo psicològicament. De mica en mica, però, hi intervindran més factors i descobrirem que el propòsit de la noia és ben diferent.

Crítica
49 Fira del Llibre de València - 29/04/2014
El Mundo - Miquel Hernandis - 05/06/2014 - Carles Cortés más allá de la literatura de institutos

Quantitat:


PVP 16,00 €
ISBN: 978-84-96786-01-1
Primera edició: febrer 2007

Pólvora del quatre de juliol
Ramon Erra

Pólvora del quatre de juliol és la confirmació d’un narrador. Ramon Erra entrà amb força en la narrativa catalana amb La flor blanca de l’estramoni (2001), llibre ja exhaurit. Ara ens torna a oferir un aplec de narracions en què, partint de l’absurditat de les coses, va trenant històries sorprenents entorn, per exemple, d’un acordionista que empaita les dones, d’un festeig etern pel dol inacabable d’una família que encadena els morts, d’un guàrdia civil que arresta l’avi que renega perquè la mula no arria, de la filla del guarda forestal que tem les margarides, de tres germanes que s’aguanten el plor, d’un maqui que surt de darrere uns boixos, d’una coquessa a qui la canalla tira ous podrits, d’un decapitat hongarès dalt del tren, de la fabricació de petards en una teulada de Xicago, d’una portera casada amb un violador guixaire, d’un escriptoret onanista que s’enamora d’una curta de gambals, d’un home gras que s’alimenta de teca precuinada i magdalenes de supermercat.

Són relats diferents, però amb alguna cosa que els trena. Són relats contemporanis que dibuixen un món rural i de poble on l’autor, amb poques pinzellades, ens arrossega. La ironia i la capacitat per a descriure personatges de psicologia complexa deixen entreveure una visió del món on la cruesa i la subtilitat saben dialogar.

L’escriptor Víctor Sunyol ( Transversal) ha escrit en relació a una de les narracions contingudes a Pólvora del quatre de juliol: "Cal llegir la petita meravella Un si és no és de margarides de Ramon Erra. Una molt bona lliçó del que és narrar, construir una història, crear. Allò que a molts els pot fer reconciliar amb la narrativa breu que s’està editant a casa nostra."

Crítica
www.guiaosona.net 29/3/2007
www.naciodigital.cat 11/4/2007
www.noticies.cat (Jordi Llavina) 20/4/2007
www-liderdigital.com 20/4/2007
El Mundo (Jordi Llavina) 27/4/2007
La Vanguardia (Julià Guillamon) 9/5/2007
Benzina (Aida Segura Ribes) juny del 2007
www.elter.net juny del 2007
El País (Ponç Puigdevall) 28/6/2007

Quantitat:


PVP 15,00 €
ISBN:
Primera edició: maig 2006

Desfer les amèriques
Josep Miquel Sobrer

El professor universitari, instal·lat al difamat Midwest americà, observa com el record de Catalunya, les diferències i les similituds culturals, li han condicionat la manera d’entendre el món. La tassa de cafè sense fons, el sentit de l’espectacle en el futbol i el football, l’arquitectura per catàleg, la pèrdua de negror del jazz, la sardana sense entrada ni envelat, el Ku Klux Klan i la fascinació per la lletra 'k’, les visions edèniques de la naturalesa, el caganer, els conceptes de nigger i xarnego, quan els músics decidiren posar-se frac, la revista People i la Patum, casar-se i morir-se, el sexe i el flirt, la projecció internacional de la cuina catalana, el Halloween i Tots Sants, els hiverns grisos al Midwest, Carner i la literatura d’exili... Els catalans tenim 'dolents’ de debò, com les altres cultures? Vet ací un reguitzell de qüestions que, més que una resposta, clamen per un raonament. Josep Miquel Sobrer sap trobar-hi els replecs inesperats que ens faran entendre la literatura, més enllà dels gèneres, com un plaer.

Crítica
La Vanguardia (Rosa Maria Piñol) 24/12/2006
Avui (D. Sam Abrams) 28/9/2006
La Vanguardia (Julià Guillamon) 6/9/2006
Presència (Miquel Pairolí) 16-22/6/2006

El Temps (Lluís Bonada) 20/6/2006
El Temps (Lluís Bonada) 6/6/2006
La Vanguardia (Rosa Maria Piñol) 29/5/2006
Avui (Jordi Capdevila) 27/5/2006

Quantitat:


PVP 14,00 €
ISBN: 84-934164-01
Primera edició: desembre del 2004

D’un lloc a l’altre
Ramon Farrés

Amb els anys els viatges esdevenen un sol viatge, es barregen els llocs i els moments i només ens en resten sensacions, visions i esgarrifances que el record ens endreça d¹una manera diferent de com ens han arribat realment.
Ramon Farrés, professor universitari de traducció i poeta, en aquest D’un lloc a l’altre té la lucidesa de desbaratar l’ordre cronològic del seu deambular pel món. El lector podrà percebre que no es tracta d’un viatger erràtic, sinó que la vida l’ha dut —o ell mateix s¹ha deixat dur — a llocs diferents. I l’important no és l’indret on en tal data ha estat, sinó què ha percebut en cada situació i amb cada persona. Els llocs, doncs, podrien ser intercanviables, com també ho podrien ser les coordenades temporals: Berlín, Udine, Benako, Altafulla, Zanzíbar, Delfos, Alacant, Nàpols, Venècia, el llac Tanganyika, Regensburg, Capri, Tarragona, Amsterdam, Dar Es Salam, Viena, Dénia, Atenes, Munic, Tripití, Palerm, Micenes, Trieste, Frankfurt, la Vall dels Reis...
Ramon Farrés ens proposa un ordre que té molt a veure amb la manera abstreta com aconsegueix viure les situacions, però també ens dóna, en cada fragment, la clau que ens ha de permetre de reconstruir, si ens lleu, les peces soltes del periple.

Crítica
La Vanguardia (Julià Guillamon) 30/3/2005
Presència 25/3/2005
Presència (Ponç Puigdevall) 13/5/2005
El País (Manel Ollé) 12/5/2005
El Punt (Jordi Llavina) 14/7/2005

Quantitat:


PVP 14,00 €
ISBN: 84-932998-7-1
Primera edició: febrer 2004

El cap amb el llençol
Pep Rosanes-Creus

La tristesa és inherent a la condició humana. Fugir-ne pot ser un esplai momentani. A la cuina, el pèndol del vell rellotge de paret marca i acompassa l’existència grisa d’una família també grisa. Al marge, un jove i un vell veuen sorgir un tros enllà una noia que, amb moviments precisos i esvelts, se’ls apropa corrent. Rere la persiana, el capellà espera que el temps es cansi de repetir-se. El germà petit desapareix de manera inquietant. Un home agafa el tren que el durà a reviure la vida d’estudiant pels carrers de Barcelona, reclamat per l’anunci de la mort imminent d’un professor que mai no va tenir.
El cap amb el llençol és un títol que expressa amb exactitud com és d’especial cadascuna de les narracions que conformen aquest aplec i deixa entreveure al lector la manera diferent d’entendre la vida i les coses que ens envolten de l’autor.
Aquesta obra de Pep Rosanes-Creus, després del reconeixement dels premis i la crítica per la seva obra poètica, deixa per primera vegada el vers per agafar les regnes d’una prosa precisa, elegant i acollidora, que ens convida a un món sense presses, per a degustar-hi tranquillament en cada paraula i cada frase la percepció de tot.

Quantitat:


PVP 11,00 €
ISBN: 84-932998-1-2
Primera edició: març 2003

Massey Ferguson 35
Antoni Pladevall i Arumí

El tractor, vermell com la sang, que revolucionà el camp els darrers anys cinquanta esdevé el motor de la desgràcia al mas Miravalls i desferma l’odi entre germans, en una comarca d’interior, sense cap altre nucli urbà que un grapat de masies disseminades. La guerra, un espòs que no n’ha tornat, tres fills, la soledat consolada, l’accident, un testament que ningú no sap o no vol llegir, els pins de l’obaga, la serradora, l’odi incontrolable o la Guàrdia Civil a l’encalç de qui s’embosca fan que, com l’envestida del porc senglar en sentir-se acorralat, aparegui instintivament l’afany de supervivència en un món declaradament advers. Antoni Pladevall torna a desplegar els recursos narratius de la llengua viva per dur-nos a un passat proper i alhora feréstec, atrapat en la psicologia d’uns personatges estridents enmig de la quietud d’uns boscos i uns camps de blat on, gairebé mai, no passa res.

Quantitat:


PVP 15,00 €
ISBN: 84-932254-I-X
Primera edició: abril 2002

El llibre de la rosa
M. Aurèlia Capmany, Josep M. Espinàs, Jordi Maluquer, Manuel de Pedrolo i Ramon Folch i Camarasa

Sumari

Dedicat principalment als enamorats i al dia de Sant Jordi, patró dels qui s’estimen el nostre país, ofereix un joiell recuperat en el temps de narracions d’escriptors que tenen i han tingut un pes remarcable a les nostres lletres. Cal esmentar també les fotografies que illustren, simbòlicament, l’atmosfera de les narracions, fetes per Pomés, Cortinas i Julià. Una curiosa història de la Festa de la Rosa i una breu referència al patronatge de sant Jordi a Catalunya completen juntament amb un breu anecdotari aquest llibre de la rosa, confegit amb el propòsit d’unir a una gran amenitat la qualitat literària.

Quantitat:


PVP 11,42 €
ISBN: 84-922737-8-X
Primera edició: abril 2001

La lliça bruta
Antoni Pladevall i Arumí

En l’època de les grans concentracions urbanes, del progrés, encara perviu un món per al qual res, o pràcticament res, no ha canviat. Els masos disseminats, la relació i l’aïllament de les persones marquen un ritme que contrapunta terriblement el món d’avui. Gats esclafats, una truja muntada, la bestialitat amb què es presenta el desig, el terror viscut per dins, l’alliberament del paisatge obert dels terrers van dibuixant de mica en mica la psicologia turmentada d’uns personatges que, sense ser-ho, semblen extrets del pou del temps. Antoni Pladevall aconsegueix que en l’aparent quietud dels masos i camps d’un mes de juliol els esdeveniments — també del passat — es precipitin, com les espigues en temps de sega, implacables.

Quantitat:El vostre cistell  


Loading