Contacte:
Apartat de correus, 114
08349 Cabrera de Mar
Tel. 672 673 760
correu@galerada.cat

  

publicacions

publicacions

traduccions

serveis editorials


Distribuïdora:
NUS DE LLIBRES

PVP 18,00 €
ISBN: 978-84-96786-55-2
336 pàgines
Format: 21 × 13,5 cm
Relligat: en rústica amb solapa
Primera edició: febrer 2014

El compromís de Casp: negociació o imposició?

Àngel Casals (director)

La fi del Casal de Barcelona amb la mort del rei Martí ‘l’Humà’ sense descendència legítima l’any 1410 portà al mal anomenat compromís de Casp el 1412. Aquest llibre qüestiona el paper dels compromissaris en l’elecció de la dinastia castellana dels Trastàmara. L’actitud de Ferran ‘el d’Antequera’ contra la família del pretendent Jaume d’Urgell es correspon més a la d’un vencedor militar que no a la d’un rei triat. En la resolució final de Casp hi ha una barreja de guerra civil i invasió castellana, i és la solució del conflicte militar la que defineix la solució política.

Quantitat:


PVP 18,00 €
ISBN: 978-84-96786-34-9
256 pàgines
Format: 21 × 13,5 cm
Relligat: en rústica
Primera edició: novembre 2010

Revisió historiogràfica de Jaume Vicens i Vives

Àngel Casals (coordinador), amb textos de:
Jordi Pujol, Jordi Nadal, Anna Vicens,
Gaspar Feliu, Eva Serra, Rosa Lluch, Friederich Edelmayer, Valentí Gual, Àngel Casals, Jordi Buyreu, Imma Muxella, Jordi Sales i Jordi Casassas

Als cinquanta anys de la mort de Jaume Vicens i Vives, aquest llibre analitza a fons les aportacions d’aquest gran historiador. De les diverses publicacions aparegudes (a les editorials Vicens Vives i Base), aquesta és la primera mirada crítica a la feina historiogràfica de Vicens i Vives. Sobretot s’hi analitzen els treballs que va fer en història medieval i moderna. La consideració i el respecte per la figura de Vicens no impedeixen que se’n qüestionin molts dels seus postulats i enfocaments.
Al mateix temps, els textos del president Jordi Pujol i de l’historiador Jordi Nadal (deixeble de Vicens) complementen el llibre amb una visió de la significació de Vicens i Vives en la historiografia catalana i de la influència enorme que exercí en les generacions posteriors.

Quantitat:


PVP 18,00 €
ISBN: 978-84-96786-27-7
256 pàgines
Format: 21 × 13,5 cm
Relligat: en rústica, amb solapes
Primera edició: novembre 2009

Les fronteres catalanes i el Tractat dels Pirineus

Àngel Casals (coordinador)

Les fronteres catalanes i el Tractat dels Pirineus és un llibre en què per primera vegada es tracta de manera sintètica i divulgativa de l’evolució de les fronteres de Catalunya durant l’edat mitjana i l’edat moderna: les conquestes, els conflictes dinàstics, les guerres, els fluxos migratoris, la societat... Tot plegat explica com som avui els catalans.

Àngel CASALS, professor d’història moderna a la Universitat de Barcelona, ha coordinat el volum que aplega capítols a càrrec d’altres historiadors: Antoni Riera i Melis (UB), Flocel Sabaté (Universitat de Lleida), Patrici Puojade (Universitat de Tolosa), Valentí Gual (UB), Josep Moran (UB), Mateu Colom (Universitat de les Illes Balears), Imma Muxella (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Buyreu (UB) i Antonio Budruni.

Quantitat:El vostre cistell  


Loading